Nalatenschap

Erfgenamen

Na uw overlijden worden uw bezittingen en schulden verdeeld onder uw erfgenamen.

Heeft u een testament gemaakt dat heeft u zelf uw erfgenamen gekozen. Indien u geen testament maakt, dan bepaalt de wet wie uw erfgenaam is. Volgens de wet zijn familieleden de erfgenamen. De wet heeft deze familieleden in vier groepen verdeeld:

  • Partner, kinderen en/of hun afstammelingen
  • Ouders, broers en zussen en hun afstammelingen
  • Grootouders met hun afstammelingen
  • Overgrootouders met hun afstammelingen

 

Deze groepen volgen elkaar op.

Let op:
Onder partner wordt hier verstaan de partner waarmee u bent gehuwd of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan. Dus niet uw samenwonende partner.

Maak een Afspraak

Neem vrijblijvend contact op met de erfenisdeskundige als u met vragen zit. Laat alles goed achter!

Drie goede redenen om
alles goed achter te laten

Laat alles goed achter voordat je slecht nieuws krijgt

Slecht nieuws van de dokter is al lastig genoeg om mee om te gaan. En wanneer je alles goed wil achterlaten is het fijn om zaken te regelen met iemand die niet te dichtbij staat. Een onafhankelijke deskundige die op de hoogte is van de laatste regelgeving en ervoor kan zorgen dat de achterblijvers worden ontzorgd in een zware periode die komt.

Lekker leven met een goed gevoel over wat je achterlaat

Op een dag zijn we allemaal een keer aan de beurt. Hoe ouder je wordt hoe meer je dat ervaart. Natuurlijk sta je daar niet steeds bij stil. Het leven gaat door en moet geleefd worden. Wanneer je nu beslist wat er met je nalatenschap moet gebeuren, weet je zeker dat je naasten niet met de rekening blijven zitten. Dat geeft een rustig en goed gevoel.

Je moet er niet aan denken, je moet er iets aan doen

Regel nu wat er moet gebeuren als je er niet meer bent, of als je zelf niet meer bij machte bent om te beslissen. Zorg dat je dierbaren weten waar je belangrijke spullen bewaart, vul het aan met wensen. Misschien staat je hoofd er niet naar, maar eenmaal gedaan, blijft een goed gevoel achter.