Blogs

< terug

Komt uw nalatenschap bij de juiste personen terecht? Zoals bij een scheiding…

Krijgt u te maken met een nalatenschap? Kijk dan niet alleen naar het testament van de overledene, maar ook naar dat van zijn of haar ouders of andere familieleden waarvan is geërfd. Vanwege een daarin opgenomen uitsluitingsclausule kan de nalatenschap er wel eens heel anders uit zien dan u in eerst instantie denkt.

De uitsluitingsclausule hebben we in twee smaken: “zacht” en “hard”. De “zachte” uitsluitingsclausule werkt alleen bij echtscheiding; er hoeft dan dus niet gedeeld te worden met de (aanstaande) ex. De “harde” uitsluitingsclausule werkt ook bij overlijden. Vooral de laatste vorm kan bij een later overlijden van de verkrijger een grote rol spelen. 

Bij het vaststellen van uw nalatenschap moet dus worden opgelet. Vooral als een langstlevende echtgenoot opnieuw trouwt en overlijdt kan het bepalen van zijn/haar erfenis ingewikkeld zijn. Want wat is nou precies van wie? Zeker als de verhouding tussen de kinderen/erfgenamen van de overledene en de nieuwe partner niet optimaal zijn, kan dat tot onaangename situaties leiden. Een goede boedelbeschrijving na het overlijden van de eerste partner is eigenlijk een “must”. Het tijdens leven al inzichtelijk en duidelijk hebben wat van wie is, helpt ook enorm. 

Wilt u hierover goed geïnformeerd worden of kunt u ondersteuning gebruiken, neem dan contact met ons op.  U kunt ons bereiken op telefoonnummer 075 – 207 92 03 of per e-mail info@erfenisdeskundige.nl

De Erfenisdeskundige, Plein 13 1 A, 1521 AP Wormerveer

Maak een Afspraak

Neem vrijblijvend contact op met de erfenisdeskundige als u met vragen zit. Laat alles goed achter!