Blogs

< terug

Vertraging bij aanslagen erfbelasting 2021


De Belastingdienst heeft dit jaar meer tijd nodig voor de aanslagen erfbelasting 2021.

De gebruikelijke termijn voordat de Belastingdienst de definitieve aanslag erfbelasting verstuurt is 3 tot 6 maanden. Dit jaar heeft de Belastingdienst meer tijd nodig. In ieder geval stuurt de Belastingdienst binnen de wettelijke termijn van 3 jaar na overlijden een bericht.

Voorlopige aanslag
Als erfgenamen alvast erfbelasting willen betalen kunnen ze een voorlopige aanslag vragen. Na ontvangst van een verzoek om een voorlopige aanslag stuurt de Belastingdienst binnen 3 weken een reactie.

Uitzonderingssituaties
In bijzondere gevallen kan de Belastingdienst een aangifte met voorrang behandelen. Bijvoorbeeld als een erfgenaam in de problemen komt doordat de nalatenschap niet meteen afgewikkeld kan worden. In die gevallen kan contact worden opgenomen met de BelastingTelefoon voor nabestaanden: 0800-2358354.

Voorlopige aanslag
Let op! De Belastingdienst heeft ook vertraging met het opleggen van de voorlopige aanslagen.
Wil je (bijvoorbeeld ter voorkoming van negatieve rente over het spaarsaldo) zo snel mogelijk erfbelasting betalen vraag dan een voorlopige aanslag.
Je krijgt dan binnen drie weken een reactie van de Belastingdienst.

Heeft u vragen neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06 – 82 65 50 29 of per e-mail : martine@erfenisdeskundige.nl

Bron: Belastingdienst.nl

Maak een Afspraak

Neem vrijblijvend contact op met de erfenisdeskundige als u met vragen zit. Laat alles goed achter!