Blogs

< terug

Verzilverhypotheek en volmacht

Een verzilverhypotheek kan voor klanten een mogelijke oplossing zijn om over de overwaarde van hun huis te beschikken.

Pas op: het kan ook een risico met zich meebrengen wanneer u iemand volmacht geeft tot uw bankzaken. U geeft een volmacht met de intentie dat iemand met eer en geweten uw bankzaken goed en integer voor u zal regelen wanneer u dit zelf niet meer kunt.

Dat de gevolmachtigde niet altijd integer is blijkt helaas weer uit de een casus die onlangs werd behandeld bij het Gerechtshof Arnhem.

De man en de vrouw sluiten in 1998 een verzilverhypotheek af bij een grote bank. Mevrouw komt te overlijden. Meneer geeft een huisvriendin volmacht over zijn betaalrekening. De huisvriendin slaagt er tot twee keer in om de verzilverhypotheek te verhogen en opnames te doen, ruim € 200.000. De kinderen van de man vertrouwen het niet en beginnen een rechtszaak tegen de huisvriendin. De man is zelf inmiddels overleden. De huisvriendin wordt uiteindelijk veroordeeld om een deel van het opgenomen bedrag terug te betalen.

Maar ja van een kale kip kan je niet plukken, de huisvriendin heeft het geld uitgegeven en kan niets terugbetalen. De zaak wordt uiteindelijk geschikt.

Steeds vaker zien wij zaken waarbij gevolmachtigden niet altijd even integer zijn. Het benoemen van een toezichthouder zou hier een prima oplossing kunnen zijn.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op, telefoonnummer 06 -51187925

Maak een Afspraak

Neem vrijblijvend contact op met de erfenisdeskundige als u met vragen zit. Laat alles goed achter!