Blogs

< terug

Wikkel ook na het overlijden van de 1e ouder de nalatenschap af!

Een van de belangrijkste vragen bij de voorbereiding of afwikkeling van de nalatenschap van een langstlevende partner is bij ons altijd: wat is er gebeurd na het overlijden van de eerste ouder? In de praktijk blijkt dat in zeker 80% van de gevallen het antwoord luidt: niets, want de langstlevende ouder heeft toen alles gekregen. 

Vaak is dit in de praktijk echter anders, omdat de wet dat zo heeft bepaald of omdat de overledene een testament heeft gemaakt. Wij leggen dan uit dat het in alle gevallen juist van het grootste belang is om ook de nalatenschap van de eerst overleden ouder goed af te wikkelen en de verkrijgingen van de langstlevende en de kinderen goed vast te leggen. 

Blijkt bij een voorbereiding van een nalatenschap dat dit na het overlijden van de eerste ouder niet is gebeurd dan proberen wij dit alsnog te reconstrueren. 

Als we betrokken zijn bij de afwikkeling van de nalatenschap van de eerste ouder, doen we dit sowieso. Dit is van groot belang om later (bijvoorbeeld bij het overlijden of hertrouwen van de langstlevende ouder) problemen te voorkomen. Wellicht kan ook erfbelasting worden bespaard. Dit kan bijvoorbeeld door renteafspraken te maken.

Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met ons op, telefoonnummer 075-207 92 03 of info@erfenisdeskundige.nl

Wij kunnen u hierbij adviseren en ondersteunen.

Maak een Afspraak

Neem vrijblijvend contact op met de erfenisdeskundige als u met vragen zit. Laat alles goed achter!